Forumi Shqiponjat - Vendodhja e të gjithë forumisteve shqiptarë

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Forumi Shqiponjat - Vendodhja e të gjithë forumisteve shqiptarë » Dhoma #Shqipet » Manuali i perdorimit te komandave ne IRC


Manuali i perdorimit te komandave ne IRC

Posts 1 to 6 of 6

1

Nese nuk futeni dot ne kanal pasi keni nje +b (qe do te thote qe ju ndalohet hyrja), duhet qe te vizitoni dhomen #ndihme . Ne dhomen #Ndihme qendrojne te gjithe operatoret e dhomes qe jane ne kanal ne cdo ore te dite apo nates, dhe keta do te jene ne gjendje qe tu pergjigjen pyetjeve tuaja dhe tu ofrojne edhe ndihme.

Ne rastin ne fjale, kur keni +b do te thote qe adresa e kompjuterit tuaj eshte ndaluar per arsye se nga kjo adrese (apo adresa te ngjashme) jane hapur probleme serioze ne kanal. Qellon shpesh qe per faj te dikujt tjeter qe shkon ne te njejten shkolle/banon afer me ju/perdor te njejtin kompjuter me ju, ju te jeni bere BAN.

Futuni tek #ndihme dhe shtroni problemin tuaj ne dritaren kryesore, dhe pasi operatoret dhe SOP te njihen me problemin ata do tu vine ne ndihme duke u treguar se cfare duhet te beni qe te futeni ose kur mund te futeni.

Ne kete artikull do te keni mundesi te kuptoni me mire IP-te dhe hostnames qe maskojne keto IP. Gjithashtu do tu jap disa shembuj per te kuptuar ne menyre praktike venien e baneve ne kanal.

Cfare eshte IP dhe perse te gjithe kemi nga nje IP?

IP do te thote Internet Protocol dhe eshte menyra protokollare e komunikimit te kompjuterave ne Internet. Se bashku me TCP, IP ben te mundur qe ne te gjithe te lidhemi dhe shkembejme informacion me njeri-tjetrin ne internet. Gjithe interneti eshte ngritur pikerisht mbi nje network qe ne themel ka TCP/IP si protokolle komunikmi.

Nese internetin do ta imagjinomin per nje cast si nje rrjet gjigand qe lidh rrjet kompjuterike se bashku, atehere lind pyetja se si valle kompjuterat e njohin njeri-tjetrin ne nje rrjet kaq gjigand. Ne jeten e perditshme njerezit njihen psh nga shenjat e gishtrinjve qe i kane ndryshe, nga emri ose nga pamja e jashtme fizike. Ne boten e internetit, kompjuterat e lidhur ne internet e njohin njeri-tjetrin pikerisht nga nje numer serie qe eshte unik per cdo kompjuter/rrjet kompjuterash te lidhur ne Internet.

Code:
64.58.79.230
Kater numrat e mesiperm te renditur njeri pas tjetrit dhe te ndare nga nje pike perbejne nje numer IP-je. Numrat e rendit variojne nga 0-255 por nuk mund te shkojne me lart se aq. Pra 64.58.79.280 nuk perben nje numer IP-je te rregullt pasi numri eshte me i madh se 255.

Cfare eshte nje domain dhe perse sherben?

Nje domain eshte nje perfaqesim alfanumerik i nje IP-je qe e mundeson nje sherbim si DNS (Domain Name Server). Pa dashur te futem ne te thella, DNS mundeson qe ne vend qe ne njerezit te memorizojme emrat e kompjuterave si numra ne seri, u veme nga nje emer me germa dhe numra qe e kemi me te lehte per ta mbajtur mend. Psh, IP-ja qe ju dhashe si shembull me lart eshte IP-ja qe i perket faqes yahoo.com. Njerezit e kane shume here me te lehte te memorizojne yahoo.com se sa 64.58.79.230. Kompjuterat me njeri-tjetrin nuk e njohin njeri-tjetrin sipas domains por sipas IP-ve dhe perkthimin IP-domain dhe domain-IP e mundeson pikerisht sherbimi DNS. Sic mund ta keni vene re, yahoo.com ne kete rast eshte nje domain qe fshihet pas 1 ose disa IP-sh. Ne chat aol.com ose adanet.com.al jane domain. (Fjala domain ne shqip perkthehet bashkesi)

Cfare eshte nje hostname dhe perse sherben?

Hostname eshte identiteti i kompjuterit brenda rrjetit ne te cilin ben pjese i cili i siguron lidhjen ne Internet. Ne menyre qe nje kompjuter te lidhet ne Internet, ai duhet te lidhet me nje rrjet lokal afer tij qe eshte i lidhur ne Internet. Ne kete menyre, kompjuteri juaj duhet qe te kete nje identitet te vetin brenda rrjetit lokal, perpara se te kete identitetin jashte ne Internet. Prandaj ISP-te u japin ju nje hostname(emer) ose numer unik IP-je brenda rrjetit lokal. Nese nuk e dini se cfare shte ISP = Internet Service Provider, eshte kompania qe ka ngritur nje rrjet lokal dhe e ka lidhur ne rrjetin nderkombetar = Internet. ISP-te ofrojne sherbimin e lidhjes ne Internet per perdoruesit shtepiake te kompjuterit sic jemi ne.

Cfare quajne hostmask ne irc dhe perse sherben?

Hostamsk perbehet prej: ident + @ +hostname + domain

Shembull:
webmaster@=hMfpd13119533jvz.walngs01.pa.comcast.ne t

Po e ndaj hostmask e mesiperm ne komponentet e vet:

ident = webmaster
@ = @
hostname = hMfpd13119533jvz
domain = walngs01.pa.comcast.net

Sic mund ta shikoni, hostname eshte i maskuar dhe germat e numrat e koduara vecse sa fshehin hostname e kompjuterit ne domainin ne te cilin ben pjese. Kjo aplikohet ne te gjitha hostmask e personave qe lidhen ne irc dhe eshte nje forme sigurie per ti ardhur ne mbrojtje perdoruesve te thjeshte.

Deri ne kete pike besoj, e keni cdo gje te qarte, ne nje artikull te dyte me poshte do te postoj edhe menyrat se si keto njohuri mund ti vini ne veprim per te mbrojtur kanalin nga abuzimet.

0

2

Te gjithe komandet ne NickServ (FULL GUIDE)

HELP
Ns lejon rregjistrimin e nje nicku dhe gjithashtu mos perdorimin e tij nga te tjere! Nicket qe s’perdoren ne me shume se 20 dite jan objekt eliminimi.

REGISTER
Komanda: / Ns REGISTER passwordi email

Rregjistron nick-un. Pas rregjistrimit keshillohet te perdorni komandet SET dhe ACCESS, nje shembull real do te ishte perdorimi i komandes /ns set kill quick shpjegimi i se ciles gjindet me poshte. Sigurohuni te mos humbisni passwordin.

Sygjerime per Passwordin:

Passwordin nuk duhet te jet i njejte si emri i rregjistruar. Passwordi duhet te permbaj te pakten 5 germa/numra apo dhe te kombinuara bashke por kurrsesi nuk lejohet hapesira midis tyre!!

E-mail-i eshte i rendesishem dhe nevojitet per te konfirmuare rregjistrimin dhe per te rimarre passwordin ne raste harrese.

GROUP
Komanda: / Ns GROUP nicku passwordi

Lejon nje nick ti bashkangjitet konfigurimeve te nje nicku tjeter.
Te marresh pjes ne nje grup do te thote te ndash te njejtin konfigurim te njejtet memo dhe privilegje(accesset) ne kanal..
Dhe nese nje nick c'rregjistrohet nga grupi nicket e tjere nuk do te humbasin kurrsesi konfigurimet apo accesset.
Nuk eshte e mundur te bashkoni grupe nick-esh.
Kujdes: te gjithe nicket e nje grupi kane te njejtin password.

IDENTIFY
Komanda: / Ns IDENTIFY passwordi

Sherben per te identifikuar nje nick te rregjistruar.

LOGOUT
Komanda: / Ns LOGOUT

Anulon komanden IDENTIFY, me pak fjale nese ju jeni identifikuar me pare dhe me pas beni LOGOUT nese keni accesse ne nje kanal nuk mund te beheni me op apo jipni voice userave sepse nicku do te figuroj si i paidentifikuar por gjithsesi nuk do te ndryshohet ne GUEST. Per te gezuar accesset qe keni ne kanal do ju duhet te beni serish /ns identify passwordi ..

DROP
Komanda: / Ns DROP [nicku]

C’rregjistron nickun. Nje nick i eliminuar eshte i disponuar te rregjistrohet serish.

ACCESS
Komanda: / Ns ACCESS ADD mask
ACCESS DEL mask
ACCESS LIST

Paraqet dhe modifikon listen e aksese-ve te nicku-t juaj. Behet fjale per listen e adresave qe njihen automatikishte nga Ns-ja dhe lejojn perdorimin e nick-ut. Nese deshironi t’perdorni nick nga adresa te ndryshem duhet t’perdorni komanden IDENTIFY.

Shembuj:

ACCESS ADD pippo@*.disney.it
Useri me ident. pippo perdor access-et, qe ai ka, nga cdo kompjuter i dominit disney.it.

ACCESS DEL pippo@*.disney.it
Anulon efektin e komandes me larte.

ACCESS LIST
Paraqet listen e aksese-ve aktuale.

SET
Komanda: / Ns SET opcionet parametrat

Ne vend te "opcione" mund te shkruani nje nga opcionet e me poshtem:

DISPLAY Vendos nje emer grupit tuaj
EMAIL Vendos nje adres emaili nickut tuaj
GREET Vendos nje mesazh mire se ardhje
HIDE Fsheh disa informacione rreth nickut
ICQ Vendos nickut nje numer ICQ
KILL Aktivon/dizaktivon mbrojtjen e nickut
LANGUAGE Cakton gjuhen e perdorur ne sherbimet.
PASSWORD Nderron passwordin .
PRIVATE Fsheh nickun nga lista
SECURE Aktivon/dizaktivon sigurimin e nje nicku
URL Vendos nje url (website)
AUTOOP Nese opcioni eshte ON merrni @ sapo te identifikoheni ne te kundert duhet te beni komanden /cs op #kanali, gjthm nese keni access ...

Per t’perdorur opcionet me larte duhet te identifikoheni me pare /cs identify passwordi.

SET DISPLAY
Komanda: / Ns SET DISPLAY emri-ri

Vendos emrin per te cilin Sherbimet i referohen nje grupi nickesh.
"emri" i ri duhet ti perkasi nje prej nick-ve prezent ne grupe.
SET PASSWORD
Komanda: / Ns SET PASSWORD passwordi-ri

Nderron passwordin e nick-ut.

SET LANGUAGE
Komanda: / Ns SET LANGUAGE numri

Nderron gjuhen e sherbimeve, "numri" duhet te zgjidhet nga nje liste e cila do t’ju shfaqet duke bere /ns help set language.

SET URL
Komanda: / Ns SET URL url

Vendos adres websiti ne infon e nickut, shfaqet kur dikush ben /ns info emri.

SET EMAIL
Komanda: / Ns SET EMAIL emaili

Vendos adres emaili ne infon e nickut, shfaqet kur dikush ben /ns info emri.

SET HIDE
Komanda: / Ns SET HIDE {EMAIL | USERMASK | QUIT} {ON|OFF}

Lejon te fshihni informacionet kur dikush ben /Ns INFO nicku. Mund te fshihni (EMAIL-in), (USERMASK) dhe mesazhin e daljes QUIT). Parametri 2-te specifikon nese informacioni rreth nje emaili, usermask ose quit duhet te jet i dukshem (OFF) apo i fshehur (ON).

SET ICQ
Komanda: / Ns SET ICQ numri

Vendos numer ICQ ne infon e nickut, shfaqet kur dikush ben /ns info emri.

SET GREET
Komanda: / Ns SET GREET mesazhi

Vendos mesazh pershendetes i cili shfaqet kur futeni ne kanale; per te funksionuar duhet te keni akses ne kanal dhe gjithashtu boti duhet t'lejoj greet messagge!

SET KILL
Komanda: / Ns SET KILL {ON | QUICK | IMMED | OFF}
Aktivon/dizaktivon mbrojtjen e nickut.
Kur eshte ON keni nje minute kohe per tu identifikuar me pas nicku ndryshohet ne Guest.
Nese zgjidhni QUICK keni 20 sekonda kohe per tu identifikuar me pas nicku ndryshohet ne Guest.
Nese zgjidhni IMMED, nicku do te ndryshohet menjeher, keshillohet te mos perdoret ky opcion. Opcioni IMMED mundet dhe te mos jet i disponuar.

SET SECURE
Komanda: / Ns SET SECURE {ON | OFF}

Aktivon/Dizaktivon ne nickun tuaj sigurimin ne Ns. Kur SECURE eshte aktive, duhet te identifikoheni si padroni i nickut dhe pse adresa juaj ben pjes ne listen e aksese-ve. Gjithsesi nese jeni ne listen e akseseve NickServ nuk do te ndryshoj nickun tuaj dhe pse eshte aktivuar opcioni KILL.

SET PRIVATE
Komanda: / Ns SET PRIVATE {ON | OFF}

Aktivon/Dizaktivon privacy-n e nickut tuaj . Kur PRIVATE eshte aktiv, nicku nuk shfaqet ne listen e nickeve tkur behet komanda /ns LIST nick!user@host . Kushdo qe deshiron info rreth nickut mund te bej komanden /ns INFO nicku.

UPDATE
Komanda: / Ns UPDATE

Azhornon nickun, me pak fjale kontrollon nese kan ardhur memo te reja, vendose chanmodet e nevojshem, azhornon vhost-in dhe userflags-et si per shembull (hera fundit qe jeni pare, etj).

SET
Komanda: / Ns SET {ON | OFF}

Nese eshte aktive, sherbimet komunikojn me ju duke perdorur mesazhet(query),ne te kundert perdorin notices.

RECOVER
Komanda: / Ns RECOVER nicku [passwordi]

Rekuperon nickun nese perdoret nga dikush, eshte e njejte si opcioni (kill).

Me gjeresisht:
Ndersa perdore komanden Ns-ja do te lidh nje user jo real ne menyre shkeputjen e userit tjeter, perdoruesi jo real do te qendroj ne linje nje minute ne menyre qe askush te mos ket padronanc te nickut qe aplikohet komanda; pas nje minuti, munde t'perdorni serish nickun. Por nese s'prisni nje minute atehere mund t'perdorni komanden RELEASE gjithmon pasi keni bere komanden RECOVER.

RELEASE
Komanda: / Ns RELEASE nick [passwordi]

Nicku juaj behet i disponuar menjehere.
Me gjeresishte:
Ns-ja heq bllokimin e aplikuar mbi nickun tuaj, i cili sic e thame eshte shkaktuar nga (KILL) ose (RECOVER), bllokim i cili zgjaste nje minute.

GHOST
Komanda: / Ns GHOST nicku [passwordi]

Shkeput nje nick "fantazem" ne rastin konkret nicku juaj vazhdon te jete prezente ne elenkun e nick-ve dhe pse mund t'keni dalur nga mirc, me ane te kesaj komande rrimeret perseri.

INFO
Komanda: / Ns INFO nicku [ALL]

Shfaq info te ndryshme rreth nje nicku, si data rregjistrimit, data hyrjes dhe adresa e fundit etj. Per te pasur me teper informacione shkruani /ns info nicku ALL, gjithsesi all eshte i disponuar per padronin e nickut dhe IrcOp-et.

LIST
Komanda: / Ns LIST adresa

Shfaq nicket e rregjistruar qe i korrispondojn adresave te formatit nick!user@host.
Nicket me opcionin PRIVATE ON nuk publikohen.

Shembuj:

LIST *!pluto@topolino.disney.it
Shfaqe nicket e rregjistruar te maskes: pluto@topolino.disney.it.

LIST *bot*!*@*
Shfaqe nicket e rregjistruar qe i perket fjala “bot”
(germa te medha te vogla nuk shkaktojne ndryshime).
LIST *!*@*.azienda.it
Shfaqe nicket e rregjistruar te domin-it bar.org.

ALIST
Komanda: / Ns ALIST [livelet]

Shfaq kanalet qe keni akses. Mund dhe te shkruani thjeshte /ns alist, nese deshironi te shikoni kanalet ne te cilat jeni sop /ns alist sop.

GLIST
Komanda: / Ns GLIST

Shfaq nicket e nje grupi.

STATUS
Komanda: / Ns STATUS nick (e perdorur nga IrcOp)

Tregon nese nje user eshte padroni i vertet i nje nicku.
Pergjigja do t’ket formatin: nicku kodi-statusit, kodi-statusit
mund te jet:

0 - useri nuk eshte ne linje ose nicku nuk eshte i rregjistruar
1 - useri nuk eshte padroni nickut
2 - useri njihet si padroni ndermjet listes se akseseve
3 - useri njihet si padroni ndermjet identifikimit me password

Ne nje komande mund t’dergohet kerkesa nga 1 - 16 nick, nese nuk shkruani asnje nick pergjigjja do ti referohet nickut tuaj.

SENDPASS
Komanda: / Ns SENDPASS nicku (e perdorur nga IrcOp)
Dergon ne emailin tuaj passwordin e nickut, komanda eshte e disponuar vetem per IrcOp.

Materiali ne fjale eshte punuar i gjithi nga LuX-FeRreS.

0

3

BotServ Full Guide
• BOTLIST
/ bs BOTLIST

Shfaq listen e Bot-ve.

• ASSIGN
/ bs ASSIGN #kanali emri-botit

Sherben per te futur nje bot ne kanal.

• UNASSIGN
/ bs UNASSIGN #kanali

Sherben per te nxjerr botin nga kanali.

• INFO
/ bs INFO #kanali/emri-botit

Sherben per te pasur me shume info rreth nje boti. Nese shkruani / bs INFO #kanali informoheni rreth kick-ve aktiv/dizaktiv qe mund te bej nje bot ne ate kanal. Nese beni / bs INFO emri-botit do te shfaqen infot kur eshte krijuar boti dhe ne sa dhoma perdoret.
• SET
/ bs SET #kanali opcioni parametri

Konfiguron opcionet e nje boti.

Opcionet mund te jene:

DONTKICKOPS Mbron @ nga kick-et e botit.
DONTKICKVOICES Mbron + nga kick-et e botit.
FANTASY Aktivone komadet “Fantasy”
GREET Aktivone mesazhet pershendetes (greet message)
SYMBIOSIS Mundson perdorimin e funksioneve me larte.

Komandet me larte mund te perdoren nga Owner apo Founder-et.

• SET DONTKICKOPS
/ bs SET #kanali DONTKICKOPS ON/OFF

Nese eshte aktive @-et nuk do t’kick-en nga boti.

• SET DONTKICKVOICES
/ bs SET #kanali DONTKICKVOICES ON/OFF

Nese eshte aktive personat qe posedojne “+” nuk do te kicken nga boti.

• SET FANTASY
/ bs SET #kanali FANTASY ON/OFF

Nese eshte aktive, personat qe kane access mund te perdorin komandet !op, !deop, !voice, !devoice, !kick, !kb, !unban, !seen, etj. Perndryshe duhet te perdorin komandet e ChanServ-it, per me shume lexoni guiden ChanServ.

• SET GREET
/ bs SET #kanali GREET ON/OFF
Nese eshte aktive, boti shfaq fjalit/pershendetjet personale te cdo useri, i cili duhet te ket access ne kanale dhe te ket aktivuar opcionin greet, per te aktivuar greet message /ns set greet teksti.

• SET SYMBIOSIS
/ bs SET #kanali SYMBIOSIS ON/OFF

Nese eshte active boti do te percaktoj automatikisht modet e kanalit, kick-et, shfaqjen e mesazheve greet dhe shume te tjera.

• KICK
/ bs KICK #kanali opcioni parametri

KConfiguron kick-et e botit.

Opcionet mund te jene:

BOLDS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor BOLD.
BADWORDS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor fjale jashte etikes.
CAPS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor germa te medha.
COLORS Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor ngjyra.
FLOOD Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor floodon.
REPEAT Vendos nese ti behet kick dikujt qe perserit fjalet.
REVERSES Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor REVERSE.
UNDERLINES Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor UNDERLINE.

• KICK BOLDS
/ bs KICK #kanali BOLDS ON/OFF [kicket-para-banit]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor BOLD.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali BOLDS ON boti s’do ti bej ban nje useri-t.

• KICK COLORS
/ bs KICK #kanali COLORS ON/OFF [kicket-para-banit]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor ngjyra.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali COLORS ON boti s’do ti bej ban nje useri-t.

• KICK REVERSES
/ bs KICK #kanali REVERSES ON/OFF [kicket-para-banit]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor REVERSE.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali REVERSES ON boti s’do ti bej ban useri-t.

• KICK UNDERLINES
/ bs KICK #kanali UNDERLINES ON/OFF [kicket-para-banit]
Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor UNDERLINE.
kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali UNDERLINES ON boti s’do ti bej ban useri-t.

• KICK CAPS
/ bs KICK #kanali CAPS ON/OFF [[kicket-para-banit [minimalja [perqindja]]]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perdor germa te medha.

Boti do te kick nese ka aq apo me shume germa sa kemi caktuar te parametri minimalja dhe nese formojn perqindjen e caktuar. Shifrat baze per te kick nje user jane 10 germa te medha me perqindjen 25.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali CAPS ON boti s’do ti bej ban useri-t.

• KICK FLOOD
/ bs KICK #kanali FLOOD ON/OFF [[kicket-para-banit [rrjeshtat [sekondat]]]

Vendos nese ti behet kick dikujt floodon.
Nese eshte active boti kick personat qe floodojn duke shkruar nr e rrjeshtave qe ju caktoni ne komanden me larte ne sekondat e caktuar po nga ju. Shifrat baze jane 6 rrjeshta ne 10 sekonda.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali FLOOD ON boti s’do ti bej ban useri-t.

• KICK REPEAT
/ bs KICK #kanali REPEAT ON/OFF [[kicket-para-banit [numri]]

Vendos nese ti behet kick dikujt qe perserit te njejten fjale apo fjali.
Nese eshte aktive boti do te kick userat qe perserin fjalet apo fjalit aq her sa keni shkruar tek “numri perseritje-ve” ([numri]). Shifra baze eshte numri 3.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali REPEAT ON boti s’do ti bej ban useri-t.

• KICK BADWORDS
/ bs KICK #kanali BADWORDS ON/OFF [kicket-para-banit]
Nese eshte aktive boti do te kick userat qe perdorin fjale jashte etikes.

kicket-para-banit tregon pas sa kick-esh nje useri mund ti vendoset ban, nese shkruani / bs KICK #kanali BADWORDS ON boti s’do ti bej ban useri-t.

• BADWORDS
Manipulone listen e fjaleve jashte etikes, lista permban fjalet ndaj te cilave behet kick nje user.

/ bs BADWORDS #kanali ADD fjala [SINGLE | START | END]

Shton nje fjale jashte etikes, nese selektoni Single useri do te kicket nese shkruan vetem fjalen psh: *****, nese selektoni start do te kicket ne rast se shkruan nje fjale shume perberse por qe fjala inicuese eshte *****, psh debileNjeri, nese selektoni END do te behet kick useri I cili shkruan nje fjale shume perberse dhe ne fund te saj ndodhet fjala ***** AiEsht3debil.Nese nuk zgjidhni nje nga opcionet me lart, BotServ do te aplikoj ne komanden me lart opcionin Single.

/ bs BADWORDS #kanali DEL {fjala | numri | lista}

Sherben per te eliminuar nje fjale nga lista.

/ bs BADWORDS #kanali LIST [maska | list]

Tregon listen e fjaleve jashte etikes.

/ bs BADWORDS #kanali CLEAR

Pastron listen e fjaleve jashte etikes.

• SAY
/ bs SAY #kanali testo

Shkruan ne kanal ne emer te botit.

• ACT
/ bs ACT #kanali testo

Shkruan ne kanal ne emer te botit, menyra e shkrimit eshte equivalente si /me apo /ame teksti.

0

4

Llojet e BANeve

Marrim Shembull --> Flodisti!Flash@1A2B3C.4D5E6F.IP
Ban ndahet ne 5 pjese:
1. Flodisti eshte nickname
2. ! detyrimisht, ne cdo ban, vendoset mrapa nickname
3. Flash eshte ident
4. @ detyrimisht, ne cdo ban, vendoset mrapa ident
5. 1A2B3C.4D5E6F.IP eshte host domain

/mode #Shqipet +b Flodisti!k
Flash@1A2B3C.4D5E6F.IP
Ne kyt rast kemi vendosur ban ne nickname (Flodisti), ne ident (Flash),
dhe ne host domain (1A2B3C.4D5E6F.IP), nese njera nga keto ndryshohet,
nga perdoruesi ne menyre te qellimshe per te patur mundesi qe te shkruaj prap
ne faqen kryesore, BAN DO TE JET I PAEFEKTSHEM.

Si mund te bejm qe ban te jet i efektshem edhe nqs ndryshohen nickname apo ident?
Fillimisht kemi nevoj per nje simbol qe eshte * (shenja e shumezimit).

Ky simbol mund te zevendesoj:
-cdo lloj nickname nqs vendoset para !
shembull /mode #Shqipet +b *!Flash@1A2B3C.4D5E6F.IP ---> Pra nje perdorues qe ka ident "kaos" dhe host domain "1A2B3C.4D5E6F.IP" cdo lloj nick qe te mbaj do jet gjithmon i ndeshkuar me ban;

-cdo lloj ident nqs vendoset mbrapa !
shembull /mode #Shqipet +b Flodisti!*@1A2B3C.4D5E6F.IP ---> Pra nje perdorues qe ka nick "Flodisti" dhe host domain "1A2B3C.4D5E6F.IP" cdo lloj ident qe te mbaj do jet gjithmon i ndeshkuar me ban;

-cdo lloj host domain nqs vendoset mbrapa @
shembull /mode #Shqipet +b Flodisti!Flash@* ---> Pra nje perdorues qe ka nickname "Flodisti" dhe ident "kaos" cdo lloj host domain qe te mbaj do jet gjithmon i ndeshkuar me ban.

/mode #Shqipet +b *!*@1A2B3C.4D5E6F.IP
Ne kyt rast kemi vendosur ban per cdo lloj nickname, me cdo lloj ident, por me nje host domain te percaktuar.
Pra nqs nje perdorues ka BAN NE HOST DOMAIN, gje kjo e fundit qe nuk mund te ndryshohet vullnetarisht sepse eshte e caktuar, dhe ai ndryshon nickname apo ident (ose dhe te dyja) ban do te vazhdoje te jet i vlefshem.

Disa funksionime tjera mbi simbolin * (shenja e shumezimit).
Imagjinoni cfar mund te ndodh nqs vendosim nje ban te till:
/mode #Shqipet +b *!*@*

Pra me kyt komand cdo user do marri ban ne nick, ident dhe host domain. Me pak fjal i jep ban gjith userave.

Nje simbol tjeter qe perdoret per BAN-et eshte ? (pikpyetja)
Pikpyetja ne BAN zevendezon vetem nje cfardolloje karakteri.

shembull /mode #Shqipet +b Flodist?!*@*
Pra me kete ban kap fjalen "Flodisti" ose "Flodist1" apo cdo fjale tjeter qe fillon me Flodist dhe ka mrapa vetem nje karakter tjeter

Me pak fantazi mund te krijohen komanda si keto ne vazhdim:

/mode #Shqipet +b ?!*@* Pra u jep ban te gjith atyre userave qe e kan nick vetem me nje karakter.
/mode #Shqipet +b ??????????*!*@* Te gjith ato qe e kan nick me te gjat se 10 karaktere marrin ban.

DISA MENYRA TJERA PER TE DHEN BAN

N.q.s. para cdo lloj banit vendoset ~q: do te beje qe ban te ndaloj ate/ato qe i kap vetem per te shkruar ne dhome, pra nuk ju ndalon hyrjen ne kanal apo ndryshimin e nickname.

shembull /mode #Shqipet +b ~q:*!*@1A2B3C.4D5E6F.IP
Pra ai user qe ka ban te keti tipi nuk mund te flasi ne kanal. Ban nuk i ndalon hyrjen apo ndryshimin e nickname atyre me host domain 1A2B3C.4D5E6F.IP

Per te ndaluar vetem ndryshimin e emrit/nickname perdoret ~n: para banit. Por nuk pengon hyrjen apo biseden ne kanal.

shembull /mode #Shqipet +b ~n:Flodisti!*@*
Pra ky user me nick Flodisti nuk mund ta ndryshoj emrin por mund te shkruaj mezashe ne kanal dhe as nuk i ndalohet hyrja.

Ndersa per te ndaluar vetem hyrjen ne kanal perdoret ~j: para banit. Nuk pengon ndryshimin e emrit dhe as mundesin per te shkruajtur ne kanal.

shembull /mode #Shqipet +b ~j:*!Flash@*
Pra ne kete rast pengon hyrjen ne kanal userave me ident flash, por n.q.s. ne kanal ka usera qe kan po kete ident, bani nuk i ndalon te shkruajn ne kanal apo te ndryshojn emrin.

Pastaj kemi ~r: qe perdoret per te dhen ban ne realname.
Marrim Shembull --> Flodisti!Flash@1A2B3C.4D5E6F.IP * Cke qe bo whois
realname ne kete rast eshte "cke qe bo whois"
shembull /mode #Shqipet +b ~r:Cke_qe_bo_whois Ban per ato usera qe kan realname "Pse bo whois"
Viza posht perdoret ne vend te hapsires, n.q.s. realname eshte i gjat mund te perdorim * (shenjen e shumzimit)
shembull /mode #Shqipet +b ~r:Cke_qe*

Dhe ne fund kemi " ~c:#kanali " qe ndryshon pak nga tjerat. Vendoset ~c: dhe pastaj emri i nje kanali ku userat e ati kanal jan problematik per ti dhen ban ne kanalin ky eshte bere komanda te gjith atyre qe ndodhen tek kanali tjeter.

shembull /mode #Shqipet +b ~c:#Kanali
Pra me kete komand marrin ban ne dhomen #Shqiperia te gjith ato userat qe ndodhen ne kanalin perkates.

Duhet ditur se host domain qe mund te shikohet me nje whois te thjesht nuk eshte ip real i userit.
Ka edhe menyra per te bere ban ne ip real numeric apo alphanumeric (edhe se aop/sop nuk kan mundesi te shikojn ip real te userave) ku mund ta shpejgojm me nje shembull:
> /mode #Shqipet +b *!*@134.54.36.22 Ban ka te njejten vler si *!*@*F634A706.B8C81357.42359B54.IPaop *!*@host06-AB3404.cablecomp.us

> /mode #Shqipet +b *!*@*.cablecomp.us Ban ka te njejten vler si
*!*@*.42359B54.IP aop *!*@134.54.*

Host Domain/Cloaked IP Real IP numeric Real IP alphanumeric
F634A706.B8C81357.42359B54.IP 134.54.36.22 host06-AB3404.cablecomp.us
*B8C81357.42359B54.IP 134.54.36.* *AB3404.cablecomp.us
*.42359B54.IP 134.54. *.cablecomp.us

Duhet patur parasysh qe cdo ban del i pavlefshem n.q.s. useri ka + (voice) e siper, apo eshte ne listen excepts me +e.

Shpresoj te ket qen sadopak e dobishme. Per cdo lloje paqartesie mund ta zgjidhim ne vijim me ane te komenteve.

0

5

Nje tjeter komande per perdorimin e /mode
UMODES (Modet Personale)

1-Vini Re: Germat e modeve jane te ndjeshme ndaj Caps,prandaj kujdes ne perdorimin e tyre !
2-Vini Re: Kandidatet per operator, duhet te shikojne mire keto mode, qe mos te perdoren ne kanal. Mode te palejuara ne kanalin #Shqiperia Jane: [ +R ; +l ; +i ; +k ; +m ]
Perjashtim behet vetem me [ +m ] Kur ka floode mund te perdoret.

/mode nick +/- (SHKRONJA) Psh. /mode NickName +m
/umode +/- (SHKRONJA) Psh. /umode +m

E - English Speaker
Kjo mode ben te mundur qe gjat marrjes se Whois tuaj te shfaqet e shkruajtur ( “Nick” prefers to speek in English )
/umode +E

F - French Speaker
E njejta gje me ate te sipermen por vetem se gjuha e zgjedhur eshte frengjisht ! /umode +E

G- German Speaker
Gjithashtu eshte e mundur edhe ne Gjermanisht /umode +G

i- I pa dukshem !
Kjo mode ben te mundur qe dikush qe eshte jasht kanalit duke bere komanden /who ose /names nuk mund te arrij tju shohi Ju ! /umode +i

L - Language filter
Nje user me kete mode ka disa filtrime te gjuhes qe ne disa raste shfaqen me ****
Dhe gjat whois do te shfaqet nje mesazh qe thote
Your Nick : has sensitive ears !
/umode +L

m - Message inhibit
Nje user me kete mode nuk merr asnje mesazh privat dhe atyre qe kerkojne te kontaktojne u del mesazhi Nick does not wish to receive that message

/umode +m

p - CTCP Inhibit
Kjo mode ndalon marrjen e CTCP nga userat e tjere gjithashtu ndalon dergimin e tyre ! Nqs kerkoni te dergoni nje CTCP kur keni aktivizuar kete mode athere do te merrni nje mesazh te tille : Your own modes prohibit you from sending that
/umode +p

b - Ban Mask
Kjo mode vendos ban !
Bani mund te vendoset ne tre tipe maskash
1. Ne ident /mode #chan +b *!BS@*
2.Ne nicck /mode #chan +b flooder!*@*
3.Ne ISP /mode #chan +b *!*@195.22.199.*

c - Colour Inhibit
Nqs ne nje kanal vendoset kjo mode atehere ne kete kanal nuk mund te shkruhet dot me ngjyra dhe do tu dali nje mesazh I ngjashem me kete : #Shqiperia Cannot send to channel: Format control codes are not allowed.
/mode #shqiperia +c

d - Nick Change Inhibit
Kjo mode nuk lejon ndrrmin e nick name kur je ne kanalin ku eshte aplikuar kjo mode dhe ne kete rast vetem userat me +u,+v,+o mund te ndrryshojne nick !
Nqs jeni user I thjeshte do te merrni nje mesazh te tille : #Shqiperia prohibits nick changes Cannot change your nickname while on that channel.
/mode #shqiperia +d

e - CTCP Inhibit
kjo komande ndalon CTCP te te gjitha llojeve ne kanal ! Por ndalon vetem ato te tipit /ctcp #chan command . Por jo CTCP mes userave !
Nqs dergoni CTCP ne kanal kur eshte ne /mode #chan +e ateher do t’ju dal nje mesazh I tille : Cannot send to channel: Channel CTCP messages are not allowed
/mode #Shqiperia +e

i - Invitiation Required
Kjo komande sherben per te ndaluar hyrjen ne kanal te userave te thjeshte ! Ne kanal mund te hyne vetem userat me acc duke bere komanden /cs invite #chan me ! Gjithashtu userat qe kane acc si Aop ose me lart mund ti bejne invite dikujt tjeter qe nuk ka acc me komanden /invite #shqiperia nick ! Zakonisht /mode #chan +i vendoset ne raste join/part Flood ! Nqs kanali eshte +I ju do te merrni kete mesazh : #shqiperia unable to join channel (invite only)
/mode #shqiperia +i

k - Key Required
Kur eshte vendosur kjo mode ne kanal userave I duhet te dine celesin e kanalit qe te futen ! Userat qe nuk dine Celesi do te marrin mesazhin : #shqiperia unable to join channel (need correct key)
/mode #shqiperia +k celesi

j - Java Client Exemption
Zakonisht mode +k vendoset kur ka flood dhe keto floode nuk mund te vijne nga userat me Java se per to nevoiten scripte speciale ! Prandaj zakonisht kur vendoset kanali +k shtohet edhe +j qe te lejoj hyrjen e userave me Jave edhe pse nuk dine celesin !
/mode #shqiperia +jk po_java

l - Limited Occupancy
Kjo mode perdoret per ti vene nje limit userash kanalit ! Zakonisht kur kanali eshte +l
Ju del mesazhi Channek is full (+l)
/mode #Shqiperia +l 350

m - Moderated Channel
Kjo mode nuk lejon asnje user pervec +v,+o qe te flasin ne dhome dhe kur eshte kjo komande aktive ju shfaqeet mesazhi : Cannot send to channel: Channel moderation is in effect (you must be voiced to speak)
/mode #Shqiperia +m

n - External Message Inhibit
Kjo mode nuk lejon mesazhet nga jashte kanali ! Nqs jeni jashte dhe beni komanden /msg #kanali HI dhe kanali eshte +n ju do te merrni mesazhin : #Shqiperia Cannot send to channel: External messages are not allowed.
/mode #shqiperia +n

o - Channel Operator
Kjo mode ben te mundur shtimin e nick ne fjale ne listen e nick me @ ! Por jo ne listen e Acc ! Por Nqs kanali eshte me OpGuard (/cs set #shqiperia opguard on ) Atehere nuk eshte e mundur qe dikush te qendrroje @ ne nje kanal kur nuk ka acc !
/mode #shqiperia +o [nickname]

O - Limit Overflow
Kjo mode eshte shume efikase ! Nqs kanali eshte +l dhe vendosim /mode #Shqiperia +O #Ndihme atehere te gjithe userat qe kerkojne te futen ne #Shqiperia do te dergohen ne #Ndihme ! Gjithashtu me kete komande mund te ndrryshohet emri i kanalit me kete komande : /mode #mychannel +lO 1 #my-new-channel

/mode #Shqiperia +O #ndihme

p - Private Channel
Kur kanali ka aktiv kete mode atehere ai nuk shfaqet ne listen e Kanaleve !
/mode #shqiperia +p

R - Registered Nick required
Ky mode sherben per te ndaluar futjen ne kanal e userave qe nuk jane te rregjistruar ! Dhe userat qe nuk jane rregjistruar edhe qe duan te hyne ne kanal do te marrin nje mesazh te tille : #Shqiperia unable to join channel (Registered nickname required)
/mode #kanali +R

s - Secret Channel
Kur eshte e aktivizuar kjo mode userave qe jane ne kanal kur i behet /whois nick ne listen e kanaleve nuk del emri i kanalit ne fjale !
/mode #shqiperia +s

u - Channel User
Nqs dikush merr Channel User atehere ai mund te ndrryshoj ick kur kanali eshte +d ! Gjithashtu ai merr memot qe i dergohen kanalit kur eshte ne listen Uop te kanalit ! Userat me Uop kane – para emrit te tyre ne nick list !
/mode #kanali +u Nick

U - Refused Entry Information
Kjo mode i lejon Op te dhomes ne fjale qe te shohin kush kerkon te hy ne dhome ! Dhe Nqs dikush kerkon te hyje ne dhome dhe per cfardolloj arsye ai nuk futet dot mund te marri nje mesazh te tille psh : Nick KNOCK #Shqiperia 356 The user tried to join but could not: A ban (*!*@*.kot.net) is active
/mode #shqiperia +u

v- Voice
Kur nje user ka +v ai mund te ndrryshoj nick kur kanali eshte +d dhe gjithashtu mund te flase kur kanli eshte +m ! Userat me voice kane + para emrit te tyre ne nick list !
/mode #Shqiperia +v Nick

Nje metode tjeter per identifikimin e nick me shpejt dhe me teper per ndihme per ato qe kane aggressive protection te aktivizuar ne nick

Perdorni komanden:
./ns sidentify Pseudonimi(nick) Passwordi

0

6

Ne kete faqe do te mund te gjeni disa nga komandat me te perdorura ne chat, dhe do keni sqarime se si perdoren dhe cfar qellimi kane. Nese keni ndonje gje te paqarte, ju mund te kontaktoni ne dhomen #ndihme. Shpresojme te gjeni ate qe keni kerkuar

Komanda te pergjithshme:

/list - Ju jep listen e dhomave ne Netedy

/join #emridhomes - Ju mundeson te hyni ne dhome!
Shembull: /join #kuiz

/ignore - Mundeson te injoroni personin qe ju pengon ne PV
/unignore - E heq ignoren qe keni dhene me heret
Shembull: /ignore exp ose shikoni ketu: INJORO
Shembull: /unignore exp

/me - Ju mundeson te dergoni mesazh ne shembullin me poshte:
Shembull: /me I pershendes te gjithe te pranishmit!
do te duket keshtu:
* exp I pershendes te gjithe te pranishmit!

/nick nickujuaj - Mundeson te ndroni nickun tuaj
Shembull:/nick Premium
Shembull:/nick x0r
Shembull:/nick miku

/mode nickujuaj +R - E bllokon PV tuaj vetem per nickat qe jane pa regjistruar
/mode nickujuaj -R - E liron PV tuaj per te gjithve
/mode nickujuaj +D -E bllokon PV tuaj per te gjithe (pervec administratoreve)
/mode nickujuaj -D - E liron PV tuaj per te gjithe
/mode nickujuaj +P - E bllokon pv per te gjithe, pervec ato qe i keni ne liste

* /pmlist - jep listen e usereve qe mund te ju shenojne ne pv
/whois - Mundeson te shikoni me teper informata reth personit qe deshironi
Shembull: /whois MiSS

!seen Nickname - Mundeson te shikoni kur ka qen dikush online
Shembull: /whois MiSS
Shembull: !seen *!Flash@*.BDA2502.AC45F5A5.IP

IGNORE Komanda

-p - jep ignore per mesazhet private (kjo komand nuk funksionon per personat qe i keni ne privat)

-c - injoron mesazhet ne publik

-n - ignjoron mesazhet me notice

-t - ignores the ctcp messages

-i - injoron INVITE mesazhet (per te hyre ne dhome)

-k - injoron ngjyrat ne mesazh

-d - injoron dcc kerkesat

-l - lists all ignored addresses that matches the switches above if any is specified, otherwise lists all ignored addresses.

-r - if an address/nick is specified, removes the nick/address, otherwise removes all ignored addresses.

-w - makes the ignore apply to any network.

-uN - specifies a delay (N) in seconds after which the ignore is automatically removed.

-x - indicates that this address should be excluded from ignores, useful to temporarily stop ignoring an user or to allow a specific address not to be ignored after ignoring a wide range with an address.

Kjo eshte lista e komandave te Netedy:

!pp Nickun
@Piccolino Hey exp , Guest61194 të përqafon dhe puth foort në faqe! :*

!pz Nickun
@Piccolino> Ty exp , Sikur te ishe prane meje do te ishte krejtsisht ndryshe sepse me ty e kaloj pjesen me tbukur tjetes time, jeta ime pa ty sdo te kishte kuptim dhe qe te ket Zoti te dhuroj ty. Ty jetaa ime ti shpirtii im je gjithcka qe un dua dhe kam. (Derguar nga: Guest61194)

!Regullorja
(Ketu mund te lexosh te drejtat e dhomes #shqiperia)

IRCd install, compile and configure help links

User Commands

NICK

Syntax: /NICK newnickname Changes your online nick name. Alerts others to the change of your nick

WHOIS Syntax: /WHOIS nick Displays information of user requested. Includes Full Name, Host, Channels User is in, and Oper Status

WHO Syntax: /WHO mask Who allows you to search for users. Masks include: nickname, #channel, hostmask (*.attbi.com)

WHOWAS Syntax: /WHOWAS nick maxreplies Displays information on a nick that has logged off. The <max replies> field is optional, and limits how many records will be returned.

ISON Syntax: /ISON nick1 nick2 nick3 ... Allows you to check the online status of a user, or a list of users. Simple return, best used for scripts

JOIN Syntax: /JOIN channel1,channel2, ... Allows you to join channels. Using the /join #channel1,#channel2,#channel3 will allow you to join more than one channel at a time. The /join 0 command makes you PART all channels.

CYCLE Syntax: /CYCLE channel1, channel2, ... Cycles the given channel(s). This command is equivalent to sending a PART then a JOIN command.

MOTD Syntax: /MOTD server Displays the servers motd. Adding a server name allows you to view motd�s on other servers.

RULES Syntax: /RULES server Displays the ircd.rules of a server. Adding a server name allows you to view rules on other servers

LUSERS Syntax: /LUSERS server Displays current & max user loads, both global and local. Adding a server name allows you to view the statistics from other servers.

LUSERS Syntax: /LUSERS server Displays current & max user loads, both global and local. Adding a server name allows you to view the statistics from other servers.

MAP Syntax: /MAP Displays a network map

QUIT Syntax: /QUIT reason Causes you to disconnect from the server. If you include a reason, it will be displayed on all channels as you quit

PING Syntax: /PING user Sends a PING request to a user. Used for checking connection and lag. Servers issue pings on a timed basis to determine if users are still connected.

VERSION Syntax: /VERSION server Shows you the version of the IRCd and other info related to it. If you specify a server, you will be shown information relating to that server

LINKS Syntax: /LINKS Displays a list of all servers linked to the network

ADMIN Syntax: /ADMIN server Displays the admin info of a server. If a server name is included it will display the info of that server.

USERHOST Syntax: /USERHOST nick Displays the userhost of the nick given. Generally used for scripts

TOPIC Syntax: /TOPIC channel topic Topic <channel> will display the current topic of the given channel. Topic <channel> <topic> will change the topic of the given channel.

AWAY Syntax: /AWAY reason Marks you as being away. A reason may also be supplied.

WATCH Syntax: /WATCH +-nick +-nick Watch is a new notify-type system in UnrealIRCd which is both faster and uses less network resources than any old-style notify system. The server will send you a message when any nickname in your watch list logs on or off. The watch list DOES NOT REMAIN BETWEEN SESSIONS - you (or your script or client) must add the nicknames to your watch list every time you connect to an IRC server.

HELPOP Syntax: /HELPOP ?topic or !topic HelpOp is a new system of getting IRC Server help. You type either /HELPOP ? <help system topic> or /HELPOP ! <question> The "?" in /HELPOP means query the help system and if you get no response you can choose '!' to send it to the Help Operators online. Using neither ? nor ! will mean the command will be first queried within the help system and if no match if found , it will be forwarded to the help operators

LIST Syntax: /LIST search string If you don't include a search string, the default is to send you the entire unfiltered list of channels. Below are the options you can use, and what channels LIST will return when you use them. >number - List channels with more than <number> people. <number - List channels with less than <number> people. C>number - List channels created between now and <number> minutes ago. C<number - List channels created earlier than <number> minutes ago. T>number - List channels whose topics are older than <number> T<number - List channels whose topics are newer than <number> minutes. *mask* - List channels that match *mask* !*mask* - List channels that do not match *mask*

KNOCK Syntax: /KNOCK channel message Allows you to �knock� on an invite only channel and ask for access. Will not work if channel has one of the following modes set: +K +V. Will also not work if you are banned

SETNAME Syntax: /SETNAME Allows users to change their �Real Name� without reconnecting

VHOST Syntax: /VHOST login password Hides your host name by using a vhost provided by the server.

MODE Syntax: /MODE chan/nick mode Lets you set channel and user modes. See User & Channel Modes for a list.

CREDITS Syntax: /CREDITS Lists credits for everyone that has helped create UnrealIRCd

LICENSE Syntax: /LICENSE Displays the GNU License

TIME Syntax: /TIME server Displays the servers date and time. Including a server name allows you to check other servers.

BOTMOTD Syntax: /BOTMOTD server Displays the servers bot message of the day. Including a server name allows you to check other servers

IDENTIFY Syntax: /IDENTIFY password Sends your password to the services system to identify to your nick.

IDENTIFY Syntax: /IDENTIFY channel password Sends your password to the services system to identify as the founder of a channel.

DNS Syntax: /DNS option Returns information about the IRC server's DNS cache. Note, since most clients have a built-in DNS command, you will most likely need to use /raw DNS to use this. Opers may specify an l as the first parameter to the command to receive a list of entries in the DNS cache.

USERIP Syntax: /USERIP nick Returns the IP address of the user in question. This will be shown encrypted.

0


You are here » Forumi Shqiponjat - Vendodhja e të gjithë forumisteve shqiptarë » Dhoma #Shqipet » Manuali i perdorimit te komandave ne IRC