Forumi Shqiponjat - Vendodhja e të gjithë forumisteve shqiptarë

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Forumi Shqiponjat - Vendodhja e të gjithë forumisteve shqiptarë » Dhoma #Shqipet » Komandat e nevojshme per Aop


Komandat e nevojshme per Aop

Posts 1 to 2 of 2

1

Komandat kryesore per Aop , •/ns,/cs,/ms/,bs,/mode
Cdo komand fillon me •/ ,
Nickserv = ns •/ns help ( tregon ndihme per tgjitha komandat e nickserv )
•/ns register kodiPreferuar emaili@juaj.com (kjo komande sherben per te rregjistruar presudonimin tuaj " nick " )
•/ns confirm Kodi ( kjo komande Ben verifikimin e rregjistrimit me kodin qe ju eshte derguar ne email tuaj , Jo kodin qe vendoset me lart me komanden register )
•/ns identify kodiPreferuar ( kjo komand sherben per te ber indentifikimin tuaj kur hyni ne chat me pseudonimin e rregjistruar)
•/ns set secure on ( kjo komand sherben per te siguruar pseudonimin tuaj " keshillohet te behet direkt mbas rregjistrimit" )
•/ns set kill on ( kjo komand sherben per mos te lejuar njeri te mbaj pseudonimin tuaj me gjat se 1minut " sygjerohet per fillestaret ta bejn on ")
•/ns set kill quick ( kjo komand sherben per mos te lejuar njeri te perdor pseudonimin tuaj per me gjat se 20sekonda " sygjerohet te behet ")
•/ns recover nick kodijuaj ( kjo komand sherben per per te rimar pseudonimin tuaj nese ju ka ngelur ne linje )
•/ns group nick kodijuaj ( kjo komand sherben nese deshironi te vendosni nje pseudonim ne grup me pseudonimin e rregjistruar " gjithmon vendosim pseudonimin qe deshirojm ta bejm group pasaj bejm komanden •/ns group nick kodijuaj , tek fjala "nick" shkruajme pseudonimin qe kemi te rregjistruar " )
•/ns glist ( shikojm listen e pseudonimeve qe kemi bere group )

•/ns drop nick ( fshijme nje pseudonim nga grupi ose nese kemi vetem nje pseudonim fshijme ate dhe ai mund te jet I lir te perdoret nga cilido person )
•/ns ungroup nick ( heqim nga group nje nick )
•/ns info nick all ( shikojm informacione mbi nje nick )
•/ns set autoop on/off ( kjo komande sherben per te ber auto op kur hyjm ne nje dhome Ku kemi akses vop/Aop/sop/owner nese opsioni eshte on ,nese opsioni eshte off ateher nuk do beheni automatikisht vop/aop/sop/owner sipas aksesit qe keni ne cdo dhome )
•/ns set display nick ( kjo komand sherben per te ber nje nga nicket qe kemi ne group si nickun kryesor )
•/ns set password kodin_e_Ri ( kjo komand sherben per te nderruarr kodin tuaj , mos harroni Tek fjala password nuk shenojm kodin e vjeter por e lejme ashu sic eshte prsh •/ns set password 12345678 , Kodi vjeter nuk shenohet me asnje vend sepse kjo komand behet pasi jeni te identifikuar )
•/ns set keepmodes on/off ( kjo komand sherben te ruaj modet e pseudonimit nese ne dalim nga chati Sapo te identifikohemi automatikisht vendosen modet qe kemi patur kur jemi larguar nga chati si pershembull +D ose +R etj )
•/ns ajoin add nick #kanali (kjo komand sherben per tju futur ne nje kanal automatikisht pasi te identifikoheni )
•/ns ajoin list (kjo komand sherben per te par listen e kanaleve ku futeni autojoin )
•/ns ajoin del nick #kanali (kjo komand sherben per te hequr nga lista autojoin nje kanal )

•/ns set email eMail@adress.com (kjo komand sherben per te vendosur ose ndrruarr eMail e nickut )
•/ns set greet teksti ( kjo komand sherben per te vendosur nje tekst I cili shfaqet me hyrjen tuaj ne cdo kanal ku keni akses )
•/ns set hide eMail/status/usermask/quit on/off (kjo komand sherben per te fshehur infot rreth nick tuaj si , eMail , status , usermask , quit , duke I ber on ose off te Jen te dukshme , prsh per te fshehur eMail •/ns set hide eMail on )
•/ns set autoop on/0ff ( kur eshte on ju Ben direkt+v , +h , +o , +a , +q sipas nivelit qe keni ne cdo kanal , kur eshte off nuk ju Ben +aksesin perkates )
•/ns set message on/off ( Beni on ose off marrjen e mesazheve )
•/ns set URL url ( vendosni nje Andres url tek nickname juaj )
•/ns set private on/off ( aktivizon dhe çaktivizon privatesin tuaj , " zakonisht eshte on vet " )
•/ns set language en_us ( zgjidhni gjuhen e nickut tuaj , cdo info ju vjen ne ate gjuhe qe ju vendosni )
•/ns alist (kjo komand sherben per te par se ne cilet kanale keni akses )

Modet e nick
•/umode2 +D ( mbyll privatin )
•/umode2 -D ( hap privatin)
•/umode2 +R ( mbyll privatin per nicket e pa rregjistruar , mund te flasin vetem ata qe Kan nick te rregjistruar)
•/umode2 +p ( fsheh #kanalet nga nje user qe nuk ndodhet ne ate kanal me ju por jo kanalet e perbashketa )

Channelserv = cs
•/cs register #kanali pershkrimi ( kjo komand sherben per te rregjistruar nje dhome , pasi te ndodheni ne ate dhome qe deshironi dhe te keni @ aop )
•/cs drop #kanali ( kjo komande sherben per te ber drop kanalin " perdoret vetem nga founder ")
•/cs getkey #kanali ( kjo komand sherben per te marr fjalekaliminin kur kanali eshte +k " k=key" per te hyr ne kanal )
•/cs info #kanali all ( kjo komand sherben per te marr info rreth kanalit )
•/cs kick #kanali nick arsyeja ( per ti ber dikujt kick )
•/cs invite #kanali nick ( I Ben ftes dikujt ne kanal )
•/cs ban #kanali nick arsyeja (kjo sherben per ti ber kick dhe ban dikujt )
•/cs akick #kanali nick ose *!*@hostmask.ip arsyeja ( kjo komand sherben per ti ber auto kick ban dikujt ne nick ose hostmask.ip " nese vendoset ne nick prsh HerculeS useri mund te hyj me nick guest dhe te nderroj nick ne HerculeS dhe akick nuk e kap ndersa ne hostmask.ip eshte me I sigurt kur IP nuk eshte dinamike)
•/cs unban #kanali (heq banin vetes ose dikujt nese shenon nickun •/cs unban #kanali nick "kur nick ndodhet ende ne linj")
•/cs access #kanali add nick 3 ( I jep akses dikujt ne kanal 3=vop/plus , 5=aop , 10=sop , kjo komand perdoret nga personat qe Kan akses te nivelit 10 e lart ose founder )
•/cs access #kanali del nick ( kjo komand sherben per ti hequr aksesin dikujt , perdoret nese keni nivel aksesi 10 e siper )
•/cs access #kanali list ( shikon listen e akseseve ne kanal )
•/cs access #kanali view ( shikon listen e akseseve ne kanal nga kush person jan shtuar )
•/cs topic #kanali lock/unlock ( kur opsioni eshte lock kyc topic-un e kanalit te mos nderrohet nga asnje person nese nuk behet unlock )
•/cs clone #kanali1 #kanali2 [ opsioni] ( ben klonimin e settings te nje kanali tek nje tjeter , duhet te jeni founder ne te Dy kanalet qe te perdoret kjo komande , opsionet Jane: access , akick , badwords , levels )
•/cs enforce #kanali [ opsioni] ( perforcon settings ne nje kanal , opsionet jane: secureops , restricted , regonly , sslonly , bans , limit nese eshte I vendosur nje opsion I till , regonly eshte qe ben kill cdo user nga kanali qe nuk ka nick te rregjistruar , sslonly nxjerr cdo user qe nuk eshte I loguar me ssl/tsl )
•/cs entrymsg #kanali add txt ( vendos nje mesazh qe I shfaqet cdo useri kur hyn me kanal )
•/cs entrymsg #kanali list/del/clear ( list shikon listen e mesazheve hyres , del fshin nje mesazh hyres sipas numrit perkates qe ju deshironi , nese perdorni clear I heq te gjith mesazhet hyres )
•/cs mode #kanali +v * ( u jep voice + te gjithe userave qe ndodhen ne kanal )
•/cs mode #kanali -b ~c:* ( heq te gjith extended ban ne kanal )
•/cs mode #kanali clear [ opsioni] ( nese opsioni nuk zgjidhet ateher behen clear tgjith opsionet , opsionet Jane: bans , except , inviteoverrides , ops , halhops , etj )
•/cs set bantype #kanali 0/1/2/3 ( kjo komand sherben per te percaktuar menyren e vendosjes se baneve nga channelserv sipas numrave perkates , 0= *!user@host , 1=*!*user@host , 2=*!*@host 3=*!user@*.domain )
•/cs set keepmodes #kanali on/off ( kjo komand sherben per te ber kanalin te ruaj modet aktuale pasi del useri fundit dhe Sapo te hyj nje user rivendosen modet )
•/cs set keeptopic #kanali on/off ( kjo komand sherben per te ruajtur topic te nje kanali )
•/cs set restricted #kanali on/off ( kjo komand sherben per te ber nje kanal restricted qe lejon vetem hyrjen e userave qe Kan akses nese behet opsioni on )
•/cs set signkick #kanali on/off ( kjo komand sherben qe channelserv te tregoj nick te userit qe Ben nje kick apo kickban me channelserv )
•/cs levels #kanali set "type" 'nr' ( kjo komand sherben per te percaktuar te gjith nivelet e Komandave te kanalit , prsh per te ber nje akick duhet akses level 10 por mund ta bejm dhe 12 dmth •/cs levels #kanali set akick 11 " opsionet e type jane: accsess_change 10 , access_list 3 , nokick 1 , Fantasia 3 , greet 5 , autovoice 3 , voiceme 3 , voice 4 , info 9999 , say 5 , autohalfop 4 , halfopme 4 , halhop 4 , kick 4 , signkick 9999 ,ban 4 , topic 5 , mode 9999 , getkey 5 , invite 5 , unban 4 , autoop 5 , opme 5 , autoprotect 10 , akick 10 , badwords 10 , assign "vetem founder" , memo 10 , protectme 10 , protect 10 , set 9999 , autoowner 9999 , ownerme 9999 , owner 9999 , 'nr' qe percaktojn "type" Jan nga 1-9999 sic jan dhe me lart nga konfigurimet base te kanalit )
•/cs set autoop #kanali on/off ( ngre diret userat me akses ne kanal sipas aksesit perkates kur eshte on , kur eshte off Jo )
•/cs set desc #kanali pershkrimi ( pershkruan kanalin nepermjet nje txt qe just deshironi te vendosni )
•/cs set emal #kanali email@kanali.com ( vendos nje emal tuajin ne kanalin tuaj )
•/cs set founder #kanali nick ( kalon kanalin nga ju Tek nje nick tjeter )
•/cs set peace #kanali on/off ( kur vendoset opsioni on userat smund te behen kick , ban ose te largohen nga kanali )
•/cs set secureops #kanali on/off ( kur opsioni eshte on nje user pa akses nese ngrihet op ulet direkt nga chanelserv , ndersa kur eshte off cdo user pa akses mund te ngrihet op e te qendroj op )
•/cs set securefounder #kanali on/off ( siguron sigurin e founderit kur eshte on )
•/cs set secure #kanali on/off ( siguron kanalin kur opsioni eshte on )
•/cs set successor #kanali nick ( vendos nje nick qe te behet direkt founder ne rast se nicku juaj si founder I kanalit behet drop ose skadon )
•/cs set persist #kanali on/off ( kur opsioni eshte on mundeson qendrimin e botit ne kanal kur ne kanal nuk ndodhet asnje user , nese serveri Ku ndodheni e suporton kete sherbim)
•/cs set URL #kanali url ( vendos nje adres url ne kanalin tuaj )
Memoserv •/ms
•/ms send nick ( dergon nje mesazh dikujt qe Ka nick te rregjistruar dhe nese nuk eshte ne linj e lexon sapo te hyj )
•/ms check nick ( kontrollon nese personi qe I keni derguar memo e Ka lexuar ate apo Jo )
•/ms read 1 ( lexon memon qe ju Kan derguar , numri mund te jet 1 , 2, 3 etj ose /ms read last , lexon memon e fundit )
•/ms list ( shikon listen e memove qe tkan derguar )
•/ms del numri ( fshin memon qe deshiron sipas numerit perkates prsh •/ms del 3 )
•/ms set limit 5 ( vendos nje limit deri ne sa memo deshiron te te dergojn numri 5 percakton numrin e memove dhe nese te kan derguar 5 memo smund te dergoj dot asnje memo deri ne momentin qe do fshish nje nga memot qe ke )
Botserv = •/bs
•/bs help ( tregon komandat e botserv)
•/bs botlist (tregon listen e boteve )
•/bs assign #kanali emri_i_Bot ( fut ne dhomen e rregjistruar nje bot prsh sic eshte bot shqiperia Tek dhoma #shqiperia )
•/bs unassign #kanali ( kjo komand sherben per te hequr botin nga kanali )
•/bs say #kanali teksti ( kjo komand sherben per te derguar nje tekst duke perdorur botin ne kanalin perkates )
•/bs badwords #kanali add fjala single, start, end ( kjo komand Sherben per per te vendosur disa fjale perkatese qe boti tju bej kick userave ne rast se perdorin fjalen perkatese , prsh nese fjala eshte " pjeshk" dhe opsioni eshte single ateher boti do bej kick vetem kur te jet fjala pjeshk , nese eshte opsioni start ateher boti do bej cdo fjal qe fillon me pjeshk_ prsh pjeshkabc pjeshk123 , dhe nese zgjidhet opsioni end ateher boti do bej kick cdo fjal qe mbaron me _pjeshk prsh 123pjeshk adcpjeshk •/bs badwords #kanali add pjeshk start nje shembull )
•/bs badwords #kanali list ( shikon listen e fjaleve te vendosura lista del me numra dhe fjal prsh 1- pjeshk , 2- nektarin etj )
•/bs badwords #kanali del numeri ( fshin nje fjal qe ndodhet ne listen e vendosur sipas numrit perkates qe ndodhet ne list )
•/bs kick badwords #kanali on/off/[ttb] ( kjo komand sherben per te aktivizuar botin te bej kick userat ne rast se perdorin ndonje fjal qe ndodhet ne badwords list prsh •/bs kick badwords #kanali on 2 do te thot se mbasi boti I Ka ber 2 her kick te njetit heren e tret boti I vendos ban )

Modet e kanalit full
•/mode #kanali +e nick/hostmask ( perjashton dike ne nick ose hostmask qe mos te preket nga ban )
•/mode #kanali +c ( nuk lejohen shkrimet me ngjyra , bold , reverse etj )
•/mode #kanali +G ( fitron bad words te cilat nuk lejohen )
•/mode #kanali +i ( kanali eshte I bllokuar dhe hyrja behet vetem me ftese )
•/mode #kanali +I nick/hostmask ( vendos lejim te nje nicku ose hostmask te hyje ne kanal pa ftes kur kanali eshte +i )
•/mode #kanali +n ( nuk lejohen nga nje user qe nuk ndodhet ne kanal )
•/mode #kanali +T ( nuk lejohen noticet nga asnje user qe ndodhet ne kanal prsh ./notice #kanali Hello! )
•/mode #kanali +O ( kanali eshte vetem per ircop/Netadmin/Root nuk mund te hyj asnje user tjeter )
•/mode #kanali +P ( kanali eshte private )
•/mode #kanali +Q ( kanali nuk lejon /kick user )
•/mode #kanali +s ( kanali eshte sekret nga cdo user )
•/mode #kanali +S ( konverton shkrimet me gjyra ne shkrime normale )
•/mode #kanali +t ( lejon ndrrimin e topic nga +h/o/a/q por Jo nga userat e thjesht )
•/mode #kanali +V ( me kanal nuk lejohen ftesat ./invite , edhe kur kanali eshte +i )
•/mode #kanali +z ( lejohet vec hyrja me ssl/tsl )
•/mode #kanali +Z ( Tregon se vetem njerezit që perdorin SSL / TLS , kjo mode vendoset ( vetem ) nga serveri kur ne kanali eshte akoma +z dhe cdo user ne kanal eshte i lidhur me ssl/tsl
•/mode #kanali +R ( nuk hyjn dot nicket e pa rregjistruar , per ta hequr behet -R , kjo perdoret zakonisht kur ne kanal ka sulme me clone ose kur kanali eshte personal dhe mund ta lesh si te duash )
•/mode #kanali +M ( nuk mund te flasin dot nicket e pa rregjistruar , flasin vetem nick te rregjistruar , gjithashtu perdoret kur Ka sulme me flode )
•/mode #kanali +m ( nuk mund te flas dot askush ne kanal nese nuk Ka plus , aop , sop , etj , nuk sygjerohet per tek #shqiperia vetem ne raste kur ka sulme me flode dhe nuk ndodhet asnje ircop netadmin ose sop ne linj dhe eshte vetem nje aop ateher e perdor )
•/mode #kanali +k asdf ( nuk mund te hyj dot askush ne kanal nese nuk di fjalekalimin asdf , nuk sygjerohet ne kanalet zyrtare si #shqiperia apo #ndihme )
•/mode #kanali +N ( +N do te thot se ne kanal cdo user qe eshte present nuk mund te ndrroj dot nick )
•/mode #kanali +K ( +K do te thot se ne kanal nuk lejohen trokitje "knock" )
•/mode #kanali +C ( do te thot se ne kanal nuk lejohen ctcps )
•/mode #kanali +b *!*@hostmask.ip ( ban ne ip "hostmask" pa ident , useri nuk flet dot dhe nuk hyn dot ne kanal )
•/mode #kanali +b *!flash@hostmask.ip ( ban ne ip dhe ident )
•/mode #kanali +b *!flash@* ( ban vetem ne ident , zakonisht lejohet vetem per userat me irccloud , mirc apo application te tjer , nuk lejohet per userat nga web me ident si flash , mibbit , sepse bllokon pjesen me te madhe te userave , ident quhet pjesa para @ prsh flash@netedy.D46CS45.abcom.al )
•/mode #kanali +b nick!*@* ( vendos ban nje nick )
te gjithe banet ne *!*@IP , *!ident@ip , *!ident@* , dhe nick!*@* mund te perdoren dhe me mute ~q:*!*@hostmask.ip , ~q:*!ident@ip , ~q:*!ident@* , ~q:nick , qe do te thot keta persona qe kan kete ban mund te hyjn ne kanal por nuk mund te flasin
Ne rastet kur dikush ka ip dinamike prsh @3484E43F.97BFF69E.CD203DC0.IP albtelecom dhe ben flode per ta ndaluar ne rastet kur ska ircop mund ti bejm ban pjeses se IP e cila rri konstante , zakonisht pjesa konstante Jane Dy pjeset nga fundi .97BFF69E.CD203DC0.IP dmth ndahet ne tre Pjes sipas pikave , ne keto raste vendoset ban me mute •/mode #kanali +b ~q:*!*@*.97BFF69E.CD203DC0.IP dhe bllokon pothuajse te gjith userat qe hyjn me linj interneti albtelecom qe kan te njejtat numra si keta qe kemi vendosur ban dhe ndaj behet me mute qe te hyjn si usera por mos te flasin dot , pjesa e fundit e kesa IP eshte gjithmon e njejte dhe nese vendoset vetem ajo ne ban ateher kap tgjith userat albtelecom pa perjashtim dmth
•/mode #kanali +b ~q:*!*@*.CD203DC0.IP
E njejta gje mund te behet dhe ne IP te tjera prsh @netedy.124AD54.threemmbb.co.uk •/mode #kanali +b ~q:*!*@*.threemmbb.co.uk dhe bllokon te gjith userat nga kjo kompani ndaj perdorim ~q: sepse bllokon shum usera te tjer dhe smund te hyjn dot ne kanal nese e bejm thjesht pa ~q: para *!*@*.threemmbb.co.uk gjithashtu mund te perdoret dhe •/mode #kanali +b ~j:*!*@*.threemmbb.co.uk qe nuk lejon hyrjen e ketyre users me kete hostmask por userat qe ndodhen ne kanal i lejon te shkruajn si cdo user normal , kjo gjithashtu keshillohet te behet ne raste flodesh nga ajo adres hostmask dhe hyrja e userave te tjer qe bllokohen mund te behet manualisht nga ircop .
•/mode #kanali +b ~t:5:emri!*@* ose •/mode #kanali +b ~t:5:*!*@hostmask.ip (vendos ban nje useri ne nick ose ip me kohe , numri 5 percakton minutat e banit mund te jet 1 , 2, sipas deshires zakonisht 5min eshte , kjo perdoret zakonisht per mos te harruarr banin dhe serveri e heq vet banin Sapo te kalojn minutat ne rastin konkret 5min )
•/mode kanali +b ~n:nick ose •/mode #kanali + b ~n:*!*@hostmask.ip ( kjo komand sherben qe useri me ate nick ose ip mos te ndrroj dot nick , mund te behen dhe bashk njekohesisht prsh •/mode #kanali +bb ~n:emri!*@* ~n:*!*@hostmask.ip
Ne rastet kur dikush hyn me nick te dikujt me shtes sharje nga Pas prsh HerculeS_abcd mund te bejm ban si me posht
•/mode #kanali +b *hercu*!*@* (cdo pseudonim qe permban fjalen hercu ne nick nuk mund te hyj dot ne kanal ) nese personi nderron nje germe prsh Herkules_adcd ateher mund te bejm
•/mode #kanali +b *her?c*!*@* ( pikepyetja ? Qe vendosem zevendeson cdo germ , numer apo simbol qe munde te vihet prsh herku , her-u , her5u etj mund te perdoren edhe * ne vend te ? Si prsh •/mode #kanali +b *her*u*!*@*
•/mode #kanali +f [type] ( kjo komand sherben per anti flod txt , anti flod nick join , anti mass join etj , prsh mund te behet si me posht •/mode #kanali +f [4j#R1,5m#M1,3n#N1,3t#b]:2 , pjeset qe ndodhen brenda [ ] mund ti ndajm vec e vec per ti sqaruar me qart nje nga nje si me posht , prsh cdo Pjes ndahet Atje Ku Ka presje pershembull , •/mode #kanali +f [4j#R1]:2 do te thot se nese hyjn 4 usera Brenda 2 sekondave ateher serveri vendos mode +R ne kanal per 1 minut dmth [4j# percakton numrin e hyrjeve , R1] percakton modem qe duam te vendosim kur hyj 4usera konkretisht kemi zgjedhur R1 R eshte mode +R dhe 1 eshte minutazhi ne minuta sa duam te rrij kanali +R , :2 mbas ] dmth ]:2 percakton intervalin kohor ne sekonda per hyrjet e sa nick lejohen te hyjn Brenda 2 sekondave konkretisht e kemi vendosur 4j# pra nese per 2 sekonda hyj kater user serveri vendos mode +R per nje minut , pjesa e dyt eshte 5m#M1 dmth [5m#M1]:2 qe do te thot se nese ne kanal dergohen 5 mesazhe ( nga me shum se nje user) Brenda 2 sekondave ateher serveri vendos mode +M per nje minut , pjesa tjeter ishte

0

2

[3n#N1]:2 qe do te thot nese ne kanal ndrrohen 3 nick brenda 2 sekondave ateher serveri vendos mode +N per nje minut , pjesa tjeter ishte [3t#b1]:2 qe do te thot se nese nje user dergon tre line tekst brenda 2 sekondave ateher serveri vendos ban mbi kete user per 1 minut , gjithashtu mund te vendosen dhe mode te tjera si prsh +i ,+C , +Q , etj me posht po ju jap nje kombinim tjeter
•/mode #kanali +f [30j#i10,40m#m10,7c#C15,10n#N15,30k#K10]:15 , dmth 30 hyrje ne 15 sec + i 10 minuta , 40 mesazhe per 15 sekonda +m per 10 min , 7 ctcps per 15 sekonda +C per 15 min , 10 ndrrime nick per 15 sekonda +N per 15 minuta , 30" knock" trokitje per 15 sekonda +K per 10 minuta .
•/mode #kanali +J 5 ( do te thot se cdo user qe hyn ne kanal nuk mund te flas derisa te kalojn 5 sekonda nga momenti qe ka hyr ne kanal )
Faleminderit per leximin :) .

0


You are here » Forumi Shqiponjat - Vendodhja e të gjithë forumisteve shqiptarë » Dhoma #Shqipet » Komandat e nevojshme per Aop